در نشست خبری همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی مطرح شد
نشست خبری همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی با حضور اصحاب رسانه در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری برگزار گردید.
به گزارش پایگاه خبری پژوهشگر نیوز به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، مهدی محمدی، رئیس شورای سیاستگذاری همایش ملی هوشمصنوعی و هوشمندسازی صنعتی طی سخنانی به اهمیت هوشمندسازی صنایع پرداخت و گفت: تاکنون بشریت چهار انقلاب صنعتی را پشت سر گذاشتهاست و امروز ما در نیمه انقلاب صنعتی چهارم به سر میبریم و آنچه این انقلاب را از اسلاف خود متمایز میکند، دوره زمانی کوتاه آن است و از مهمترین اقدامات در این فرصت اندک، فعال کردن نیاز بخش صنعت در این حوزه است.
وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه هوشمصنوعی نیازمند تقاضا است و اگر بتوانیم این انگیزه را در صنایع بزرگ همچون گاز، نفت و... به ظرفیتهای دانشبنیان گره بزنیم و حمایت نهادهای دولتی همچون معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی را هم به عنوان ضلع سوم، اضافه کنیم، جهش مهمی رقم خواهد خورد.
محمدی خاطرنشان کرد: رونمایی از کنسرسیوم هوشمندسازی صنعتی ایران از مهمترین برنامههایی است که در این همایش خواهیم داشت.
ابوالفضل باقری، مشاور معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی و دبیر شبکه ملی مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری کشور هم به بحث زیرساختهای قانونی حضور شرکتهای بزرگ در زیستبوم علم و فناوری متمرکز شد و گفت: حضور شرکتهای دانشبنیان زیرساختی قانونی میخواهد که این مهم از رهگذر قانون جهش تولید دانشبنیان محقق شدهاست تا ضمن نقشآفرینی در تحقق اقتصاد دانشبنیان در قالب فعالیتهای تحقیق و توسعه به فناوری روز مجهز شوند.
وی ادامه داد: ناظر به این دغدغه، برای اولین بار در کشور، مفهوم اعتبار مالیاتی در کشور گنجانده شد که طی آن، شرکتها متناسب با هزینهای که در بحث تحقیق و توسعه خود داشتهاند، اعتبار مالیاتی میگیرند و در سال گذشته 1.4 همت اعتبار مالیاتی به شرکتها تخصیص داده شده است.
به گفته باقری، شرکتهایی که قراردادهای تحقیق و توسعه با دانشگاهها، پژوهشگاهها و شرکتهای دانشبنیان داشته باشند هم معادل هزینهکردشان اعتبار مالیاتی میگیرند و در واقع از رهگذر این قانون، تا حد قابل توجهی مساله شکاف صنعت و دانشگاه هم رفع خواهد شد.
سومین ابزار حمایتی که از سوی باقری طرح شد، به مساله همایش ملی هوشمصنوعی و هوشمندسازی صنایع مرتبط بود و آن پیوند شرکتهای بزرگ با شرکتهای دانشبنیان بود. وی در توضیح آن گفت: چنانچه شرکتهای بزرگ -یعنی شرکتهایی که سرمایه ثبتی حداقل 335 میلیاردی دارند و یا بورسی هستند- اقدام سرمایهگذارانهای در قالب طرح تجاریسازی، تحقیق و توسعه، تکمیل زنجیره ارزش و .... در شرکتهای دانشبنیان داشته باشند، 30 تا 100 درصد اعتبار مالیاتی دریافت میکنند.
توسعه زیرساخت آخرین مولفهای بود که دبیر شبکه ملی مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری کشور بر آن تاکید کرد و افزود: چنانچه شرکتهای بزرگ زیرساختی را با هدف توسعه فناوری در قالب مثلا یک آزمایشگاه مرجع در یکی از دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری ایجاد کنند، معادل هزینهکرد برای این زیرساخت اعتبار مالیاتی دریافت خواهند کرد.
محمد موسیزاده، مدیرعامل پژوهش و فناوری اقتصاد دیجیتال، هم طی سخنانی گفت: در این همایش که با حضور صنایع بالغ دارای فرصت برای حوزه هوش مصنوعی و هوشمندسازی و همچنین شرکتهای دانشبنیان و فناور این حوزه برگزار میشود، ضمن در نظر داشتن فرصتهای ناشی از هوش مصنوعی و هوشمندسازی، به مسائل و اولویتهایی همچون ناترازی انرژی، موضوعات زیستمحیطی، مسائل مربوط به امنیت و ایمنی صنعتی، الزامات حاکمیتی و تنظیمگری هوش مصنوعی و سایر موضوعاتی که صنایع و کسبوکارها در مسیر هوشمندسازی با آن مواجه هستند، پرداخته میشود.
شناسایی چالشها و مسائل صنایع بالغ و همچنین شرکتهای دانشبنیان و فناور در راه توسعه بازار این حوزه نیز از دیگر محورهای برگزاری این همایش به شمار میرود.
مدیرعامل صندوق فناوریهای نوظهور دیجیتال خاطرنشان کرد: در این همایش ضمن سخنرانی کلیدی افراد فعال در حوزه سیاستگذاری و همچنین صنایع بالغ کشور، زمینه برگزاری پنلهای تخصصی، ارائه فضای نمایشگاهی به شرکتهای دانشبنیان و فناور و حضور در جلسات مذاکره B2B فرصتی مناسب برای توسعه این حوزه فراهم خواهد شد.
گفتنی است همایش ملی هوشمصنوعی و هوشمندسازی صنایع، به همت صندوق پژوهش و فناوری اقتصاد دیجیتال و حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، شبکه مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری 28 بهمنماه در مرکز همایشهای بین المللی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار میشود.