جمعه، ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - 21:22:05

در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی صورت گرفت

برگزاری پانزدهمین همایش و نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشین آلات
برگزاری پانزدهمین همایش و نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشین آلات

پانزدهمین همایش و نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشین آلات با حضور وزیر راه و شهرسازی در محل مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری پژوهشگر نیوز، پانزدهمین همایش ملی و نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشین آلات با حضور مسئولان، دست اندرکاران، متخصصان صنعت حمل و نقل، اساتید دانشگاه و بخش خصوصی در محل مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد.

این همایش و رویداد ملی و نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشین آلات با همکاری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، شرکت ساخت و توسعه زیربناهای کشور و شرکت آزمایشگاه فنی مکانیک خاک با حضور وزیر راه و شهرسازی آغاز شد و به مدت سه روز ادامه خواهد داشت.

در این رویداد علمی متخصصان در محورهایی چون قیر و فرآورده‌های قیری، مخلوط‌های آسفالتی، تحلیل و طراحی روسازی، مدیریت روسازی و روش‌های نگهداری و بهسازی، توسعه پایدار در صنعت قیر و آسفالت (بازیافت آسفالت)، فناوری‌های نوین، ماشین آلات و روش‌های اجرایی، نظام فنی و اجرایی، تثبیت لایه‌ها و روسازی‌های مرکب و ایمنی در ساخت، نگهداری و بهره‌برداری از روسازی به بحث و تبادل نظر می‌پردازند. این همایش دو روزه با برگزاری نمایشگاه همراه است و رونمایی از نرم‌افزار محاسبه عمق یخبندان درپروژه‌های روسازی راه‌، و تقدیر از چهره برجسته صنعت قیر و آسفالت کشور از جمله برنامه‌هایی است که بعد از سخنرانی مسئولان در برنامه همایش قرار دارد.

برگزاری کارگاه‌های آموزشی با عناوین تاثیر کمبود اعتبارات ساخت و نگهداری راه بر اضمحلال روسازی راه‌های کشور، چالش‌های پیش روی استفاده از آسفالت‌های حفاظتی در عملیات نگهداری راه، طرح و اجرای آسفالت لایه نازک، محاسبه ضریب پرداخت صورت وضعیت‌های عملیات روسازی راه براساس نشریه 773 و ارایه مقالات بخش‌های دیگری از برنامه‌هایی است که برای این همایش برنامه‌ریزی شده است.

در آیین افتتاحیه این همایش، وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اجرای پروژه‌های متعددی که در حال حاضر در وزارت راه و شهرسازی در حال اجرا است، گفت: اجرای ابرپروژه نهضت ملی مسکن و پروژه‌های مربوط به راه بخش عمده این پروژه‌ها را به خود اختصاص داده است و با توجه به هدف گذاری‌های انجام شده در برنامه توسعه کشور و حجم بالای پروژه‌هایی که قیر در آن نقش اساسی و محوری دارد، پروژه‌هایی که در بخش ریلی، جاده‌ای به طور مرتب در حال افتتاح است و محدودیت‌هایی که در حال حاضر در کشور در منابع داریم، توجه به کیفیت مواد و مصالح مورد نیاز در این پروژه‌ها بسیار ضروری است و نقش موثری در ارتقای کیفیت اجرای پروژه‌ها و طول عمر آن در زمان بهره برداری از آنها دارد.

بذرباش با اشاره به اینکه باید تغییر تکنولوژی تولید قیر را در دستور کار قرار بدهیم اعلام کرد: به زودی قیرهای اصلاح شده در مدار عملیات راهسازی و راهداری قرار می‌گیرد.

قیر در تهیه آسفالت جزو اصلی‌ترین فاکتورهاست و معمولا کیفیت آسفالت متاثر از قیر است. حدود ۶ میلیون تن قیر در کشور تولید می‌شود که ۴ میلیون تن آن صادر می‌شود و مابقی برای مصرف داخلی است.

وی در خصوص کیفیت بخشی به تولید قیر نیز توضیح داد: همواره خواستیم که قیر با کیفیت و ناخالصی کمتر تولید شود و در پروژه‌های راهسازی داخل مورد استفاده قرار بگیرند و بتوانیم حداکثر بهره را از قیر با کیفیت ببریم.

وزیر راه و شهرسازی همچنین گفت: تمام تلاش ما بر این است که تا جایی که به کیفیت پروژه‌ها لطمه وارد نشود، قیمت تمام شده مواد و مصالح را در پروژه‌ها کاهش بدهیم که این امر در خصوص قیمت تمام شده قیر نیز در دستور کار است و به دنبال راهکار موثر اجرایی هستیم .در چند سال گذشته قیر به صورت تهاتری تامین شده است.

وزیر راه و شهرسازی خاطر نشان کرد: تعداد زیادی پیمانکار، چندین هزار شرکت در حوزه راهسازی و نگهداری راه‌ها در حال فعالیت و خدمت هستند که خدماتشان قابل تقدیر است و بحمدالله حجم پروژه‌های اجرایی در شقوق مختلف وزارت راه و شهرسازی بالاست و این وزارتخانه به عنوان وزارتخانه‌ای که نقش مستقیم بر کیفیت زندگی مردم داشته همواره شاهد حجم بالای تقاضای خدمات سوی مردم است، با اجرای تعهدات خود در حد مطلوب و استاندارد و در شان مردم عزیز، می‌تواند خدمات موثری ارایه کند. در این راستا پروژه‌های راهسازی همچنین پروژه‌های توسعه زیرساخت در راه روستایی از پروژه‌های مورد توجه و تقاضای مردم است.

بذرپاش افزود: توسعه زیرساخت‌ها در راه روستایی به ویژه در بخش‌های کمتر توسعه یافته با توجه به مهاجرت معکوس و تامین نیازهای روستاییان عزیز اکنون از اولویت‌های وزارت راه و شهرسازی است.

وزیر راه و شهرسازی همچنین به تکمیل کریدور شمال به جنوب در چند مد ریلی و جاده‌ای اشاره کرد و آن را اتفاق مهمی دانست و گفت: روی صحبت من به شما صنعت‌گران و تولیدکنندگان قیر است که توجه لازم به کیفیت قیر تولیدی باید وجود داشته باشد به ویژه در این برهه زمانی که با محدودیت منابع رو به رو هستیم، کیفیت مصالح ساخت بسیار ضرورت دارد. اگر بتوانیم کیفیت ساخت را افزایش بدهیم و تغییر در الگوی تولید داشته باشیم، در این صورت ماندگاری آسفالت بیشتر شده و این امر در پروسه نگهداری راه‌ها و هزینه‌های آن موثر واقع می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه بر ضرورت ارایه آموزش‌های لازم به اپراتورها و نیروی انسانی شاغل در کارگاه‌های عملیاتی پروژه‌های عمرانی تاکید کرد و گفت: آموزش حتی در ساده‌ترین سطح عملیاتی و اپراتوری ضروری است همچنین به روز کردن سطح علمی و تخصصی همکاران شاغل ما در وزارت راه و شهرسازی هم بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد.

در ادامه این همایش محمد مهدی حیدری سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به اهمیت شبکه راه‌های کشور به عنوان یکی از ارکان اساسی توسعه یافتگی هر جامعه‌ای اشاره کرد و اظهارداشت: این سرمایه ارزشمند ملی نیازمند به نگهداری و توسعه و بهبود است. در شقوق مختلف حمل و نقل کشور بیش از 90 درصد جابه جایی کالا و مسافر کشور از معابر جاده‌ای صورت می‌گیرد. در این راستا نگهداری راه‌ها با توجه به کمبود اعتبارات، استفاده از روش‌های نوین و فناورانه در حفظ و نگهداری راه‌ها از یکسو و کیفیت مواد و مصالح ساخت راه‌ها از سویی دیگر اهمیت بیشتری می‌یابد.

حیدری خاطر نشان کرد: در این میان کیفیت قیر به عنوان ماده اصلی تولید آسفالت اهمیت دارد که خوشبختانه در یکی دو سال گذشته اتفاقات خوبی در زمینه ارتقای کیفیت تولید قیر در کشور با همکاری صنعتگران و تولیدکنندگان قیر رقم خورده است.

وی همچنین گفت: عوامل تاثیر گذار بر کیفیت روسازی جاده‌ها ماشین آلات، عوامل انسانی و مواد و مصالح است که درحوزه عامل انسانی، آموزش و به‌روزرسانی دانش امری اجتناب ناپذیر است. در این زمینه تفاهم نامه‌ای بین مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و سازمان فنی حرفه‌ای منعقد شده است و بر اساس آن دوره‌های آموزشی صلاحیت حرفه‌ای برای اپراتورها و کارگران شاغل درکارگاه‌های عمرانی به طور مستمر برگزار می‌شود.

ضرورت به کارگیری پیمانکاران دارای گواهینامه فنی در پروژه‌های راهسازی

سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اعلام اینکه اخذ گواهینامه فنی برای پیمانکاران در حوزه راهسازی ضروری است، گفت: ادارات کل راه و شهرسازی باید در ارزیابی کیفی افرادی که در مناقصه‌ حضور دارند موضوع داشتن گواهی صلاحیت حرفه‌ای را مدنظر قرار بدهند.

حیدری افزود: اخیرا تفاهمی با سازمان فنی و حرفه‌ای کشور برای دوره‌های آموزشی صلاحیت حرفه‌ای افرادی که در راهسازی کشور فعال هستند، منعقد شده است. بنابراین نیاز است تا فعالان این عرصه این دوره‌ها را بگذرانند. این موضوع هم مصوبه هیات‌وزیران و هم مصوبه شورای عالی فنی وزارت راه و شهرسازی است. بنابراین ادارات کل راه و شهرسازی باید در ارزیابی کیفی افرادی که در مناقصه‌ حضور دارند موضوع داشتن گواهی صلاحیت حرفه‌ای را مدنظر قرار بدهند.

حیدری افزود: در بخش مواد و مصالح، موضوع کیفیت قیر در محصول نهایی آسفالت بسیار مهم است. در ۱۰ سال اخیر اتفاقات خوبی با همکاری بخش خصوصی و مرکز تحقیقات در این بخش رقم خورده است که از جمله این موارد می‌توان به گواهینامه فنی، تشکیل کمیته ارزیابی کیفیت قیر و آسفالت و بازنگری و تدوین نشریات در همکاری با سازمان برنامه و بودجه،‌ اشاره کرد.

به گفته وی، در حوزه تجهیزات، بخش خصوصی همکاری خوبی داشت و آزمایشگاه‌های قیر PG در واحدها تجهیز شد.

سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: در کشور حدود ۱۸۰ واحد تولید کننده قیر داریم که تقریبا ۵۰ واحد دارای گواهینامه فنی هستند و باید این میزان افزایش یابد. همچنین از این تعداد ۵۰ واحد تولید قیر آزمایشگاه قیر PG ندارند که باید مجهز شوند. این واحدها یک سال فرصت دارند تا به آزمایشگاه قیر PG مجهز شود.

به گفته وی، از ۱۱۰۰ کارخانه واحد آسفالت حدود ۲۸۰ واحد دارای گواهینامه فنی هستند و از ادارت کل راه و شهرسازی می‌‌خواهیم تا موضوع گواهینامه فنی را در مناقصات مورد توجه قرار بدهند.

وی تصریح کرد: در کشور نیاز داریم تا در حوزه تعمیر، نگهداری و احداث راه‌های کشور اصلاحات اساسی ایجاد شود. وظیفه ما در مرکز تحقیقات این است که رویکرد مبتنی بر دانش و تجربه باشد که به این مهم توجه ویژه خواهیم داشت.

حیدری گفت: با همکاری و مشارکت شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل و سازمان برنامه و بودجه، آزمایشگاه بارگذاری روسازی با توان داخلی احداث می‌شود.

براساس این خبر مراسم اختتاحیه پانزدهمین همایش ملی و نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشین آلات روز چهارشنبه 10 آبان ماه با حضور محمد مهدی حیدری سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، سیدحسین میرشفیع مشاور وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل انجمن خیرین راه و ترابری، فریدون مقدسی نژاد رییس کمیته علمی همایش و نادر طباطبایی چهره برجسته صنعت قیر و آسفالت کشور برگزار شد و از حامیان برگزاری این همایش طی آیینی تقدیر شد.

امتیازدهی به خبر
اشتراک گذاری
سروش ایتا لینکدین فیسبوک توییتر واتس‌اپ تلگرام گوگل پلاس
نظرات
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری پژوهشگر نیوز در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
جهت دریافت کد تازه، کلیک کنید
ترجمه البرز
اینجا محل تبلیغات شماست